søndag den 25. december 2016

"Take on me"


Kage til fødselsdag



Kagen er lavet med en mørk bund, hindbærmousse og en lys bund. Smurt op med chokolade smørcreme og overtrukket med sort marcipan og pyntet med sukkerprint.

Lys bund:
5 æg
450 g sukker
75 g smør
3/4 dl mælk
375 g mel
4 tsk bagepulver
5 tsk vanillepulver

Mørk bund:
5 æg
450 g sukker
75 g smør
3/4 dl mælk
375 g mel
4 tsk bagepulver
2 tsk vanille
40 g kakao

  • Fremgangsmåden er samme for begge kager.
  • æg og sukker piskes godt til det er hvidt og luftigt
  • smør smeltes og røres i sammen med mælken
  • mel, bagepulver, vanille (og kakao) sigtes sammen og vendes i dejen
  • Hældes i en form der er ca 25x35 cm
  • Bages ca 20 min ved 200 grader.

Kagerne køles helt af (bages evt dagen før) De skæres til.

Jeg laver en form af pap, til at holde rundt om kagen, så moussen ikke løber ud.

Hindbærmousse:
7 blade husblas
500 g hindbær
8 spsk. flormelis
Korn fra en vaniljestang
2 spsk. citronsaft
5 dl piskefløde
250 g græsk yoghurt
1 spsk. vanillepulver
 
  • Læg husblas i koldt vand ca. 10 minutter.
  • Kom hindbær, flormelis, korn fra en vaniljestang og citronsaft i en gryde. Giv det et lille opkog. 
  • Kør med stavblender til en ensartet pure. Varm den ved svag varme i et par minutter.
  • Vrid den udblødte husblas fri for vand, og opløs den i puréen. Bland det godt sammen.
  • Lad puréen afkøle.
  • Pisk fløden til skum.
  • Tilsæt græsk yoghurt og vanille til fløden og pisk godt.
  • Tilsæt den afkølede hindbærpuré, og vend det godt sammen

Læg kagen samme og lad det sætte sig, mindst 3 timer, gerne til næste dag.


 
Kagen er smurt op med chokolade smørcreme:
1½ dl vand
300 g sukker
2 æggeblommer
375 g smør
1½ spsk vanillepulver
200 g mørk chokolade
100 g lys chokolade
 
  • Tag smørret ud af køleskab.
  • Kom sukker og vand i en gryde og kog indtil sukkeret er smeltet helt
  • Køl af til ca 45 grader
  • Hak chokolade og tilsæt til sukkerlagen , så den smelter og bliver til en tyk creme. hæld det i en røreskål og køl af til ca 25 grader
  • Hæld smør og æggeblommer i skålen og pisk det hele op til en luftig og ensartet creme. ca 5 min, der skal ske et tydeligt skift i cremen.

Kagen smøres op og stilles koldt min 1 time

Pynt kagen så det passer til anledningen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar