lørdag den 2. maj 2015

Brownie med nøddekaramel

 
Skal til generalforsamling i Odense i morgen og har lovet at tage kage med, og der er det altid sjovt at prøve noget nyt. Så fornylig denne opskrift og tænkte at det måtte prøves.
 


Brownie med nøddekaramel

Til Brownie:
 (bageform ca 20x40cm)
  • 200 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 350 g brun farin
  • 6 æg
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk. kakaopulver

  • Til Nøddekaramel:
    • 300 g sukker
    • 300 g smør
    • 1 dl piskefløde
    • 2 spsk. honning
    • 6 spsk. hvedemel
    • 1 spsk. vanillesukker
    • 300 g saltede blandede nødder, hakket
    Tænd ovnen på 180 grader.
    Hak chokoladen, og kom den i en gryde sammen med smørret. Smelt blandingen ved svag varme, og tag gryden af varmen.
    Kom brun farin, æg, hvedemel og kakaopulver i en skål, og rør sammen med den smeltede chokolade til en ensartet dej.
    Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir  ca. 20 x 40 cm og bag den i 20 minutter.
    Imens kagen bages kommes smør, sukker, honning, mel, fløde i en gryde og kog karamellen under omrøring i ca. 5 minutter. Tag gryden af varmen og vend de hakkede nødder i. Fordel karamellen over kagen og bag den videre i 10 minutter. Afkøl kagen helt inden den skæres.

    Jeg har brugt disse nødder fra Kims

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar