lørdag den 22. marts 2014

Nøddetærte


Denne kage har en utrolig lækker konsistens og sprødhed, karamel "guffet" er lækkert, men for os herhjemme bliver det dog en ommer, vi var ikke så vilde med det syrlige twist, så næste gang vil jeg undlade citron, appelsin og ingefær, men det er jo en smags sag.


Mørdej
250 g hvedemel
180 g smør
3 spsk sødmælk
1 æggeblomme
15 g sukker
1 tsk fint salt.
  
  • Bland mel og blødt smør i en skål, smuldr det godt.
  • Tilsæt de andre ingredienser og ælt godt til dejen er fast og glat.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, beklæd en form (alm. springform, 24 cm).
  • Stil bunden på køl, en times tid.

Imens dejen sætter sig og ovnen bliver varm (180° varmluft), laves fyldet.
 
Fyld 
200 g sukker
3 ½ dl piskefløde
korn af 1 stang vanille
200 g smør
150 g honning
(revet skal af 1 usprøjtet citron
revet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 spsk friskrevet ingefær)
300 g grofthakkede nødder (hasselnødder og mandler, evt valnødder.)
  
  • Kom sukker, piskefløde, vaniljekorn, smør og honning i en gryde.
  • Bring det i kog, (tilsæt så citrusskal og ingefær.)
  • Det skal herefter koge et par minutter, til karamelstrukturen bliver blank.
  • Tilsæt alle nødderne og lad blandingen småkoge i 5 minutter.
  • Tag gryden af varmen, rør let og lad blandingen køle lidt af.
  • Tag bunden ud fra køl og lad den få stuetemperatur.
  • Hæld fyldet i tærtebunden
  • Bages midt i ovnen i 45 minutter. Bunden skal være godt sprød – fyldet er stadig tyktflydende grundet den høje temperatur, så alt er som det skal være.
  • Lad kagen køle af et par timer, så fyldet sætter sig, og spis så.
  • Kagen kan holde sig op til en uge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar