fredag den 17. maj 2013

Studenterbrød

Kagerester = Studenterbrød

Jeg havde efterhånden mange kagerester i gemmerne, så jeg tænkte at det endelig var på tide at prøve at lave studenterbrød.
Og det passede så med at jeg blev faster samme nat, så studenterbrødene blev til kage til kollegaerne for at fejre begivenheden.





12 stk. studenterbrød:

Kagemasse:

  • 1000 g kagerester (chokoladekage, sandkage)
  • 4-5 chokolate chip cookies
  • 4 spsk flormelis
  • 4 spsk kakao pulver
  • 50 g kokos
  • 50 g nøddeflager (mandel/hasselnød)
  • 80 g blødt smør
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 4 spsk æblemos
  • 3 spsk romessens
  • 1 spsk vaniljesukker
Bund:
  • 150 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 50 g flormelis
  • 1 knips salt
  • ca. 1- 1½ æggeblomme
Desuden:
  • Hindbærmarmelade
  • 200 g flormelis
  • vand
  • Nesquick kakaopulver
  • farvet krymmel

Bund:
Bland mel, flormelis og salt. Skær det kolde smør i terninger og smuldr det sammen med melet. Tilsæt æggeblommer og få dejen til at hænge sammen så hurtigt som muligt. Dejen dækkes til med folie og stilles i køleskab ca. 30 minutter
Rulles ud til ca 15 x 24. Der prikkes med en gaffel og den bages ca 15 minutter ved 180 grader. Afkøles på rist.

Kagemassen: 

Kageresterne smuldres fuldstændig. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser, og det hele køres sammen på køkkenmaskine. Man kan fornemme sig frem om konsistensen er ok, de skal ikke være for klistrede, men heller ikke tørre.

Opbygning:
Smør hindbærmarmelade på bunden. Form på bagepapir, en pæn firkant af romkuglemassen og læg den forsigtigt oven på den smurte bund.
Bland glasur og kom det på kagen, drys med farvet krymmel. Lad det stå og trække en times tid, kan så skæres ud i passende stykker (mine var 5x8 cm).


Holder sig bedst på køl.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar