lørdag den 11. maj 2013

Fødselsdagskage til pige på 1 år

 
 
Kage af vanillebunde og lagt sammen med hindbærmousse
 
Vanillebunde:
(denne kage bages 2 gange)
 
450 g sukker
5 æg
75 g margarine
3 dl mælk
375 g mel
4½ tsk bagepulver
2 spsk vanillesukker
1 spsk vanilleessens
 
  • Sukker og æg piskes hvidt
  • vanille essens piskes i
  • margarine og mælk lunes i en gryde
  • mel, vanille, bagepulver blandes sammen
  • mel blanding og mælk hældes skiftesvis i sukker og æg
  • Hældes i forn 35 x 25 cm, beklædt med bagepapir
  • Bages ca.20 minutter ved 200 grader, midt i ovn
  • Bag en kage mere!
 
Hindbærmousse :
 
600 g hindbær
1 ½ dl sukker
1 dl vand
8 plader husblas
750 ml fløde
1 spsk vanille
1 spsk flormelis

  • De optøede hindbær blendes med flormelis og vanille
  • sukker og vand koges til en sukkerlage
  • husblas lægges i kold vand.
  • Når sukkerlagen er klar, det vil sige at der begynder at falde "tunge" dråber fra skeer, tages den af varmen.
  • Husblas røres ud i sukkerlagen
  • Når sukkerlagen er letafkølet, hældes den i hindbærpureen
  • fløden piskes let til skum og vendes hurtig i hindbærmassen
Kagerne skæres til, så begge er ca 3 cm høje (husk at den overskuende kage kan bruges til studenterbrød eller romkugler)

Den ene bund lægges på det fad som kagen skal serveres på. Lav en kant af kraftig karton hele vejen om kagen, så hindbærmoussen ikke løber ud.

Hindbærmoussen lægges på nederste bund, og derefter kommes øverste bund på. Stilles i køleskab, så moussen kan "sætte sig". (gerne til dagen efter)

Herefter kan kagen pyntes.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar