mandag den 1. april 2013

RABARBER-TRIFLI

RABARBER-TRIFLI
(ca. 6 pers)



Rabarberkompot
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand                            
  • 750 g rabarber i skiver
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 3 tsk koldt vand
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

  •  
    Creme
  • 2 æggeblommer                             
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk maizena
  • ¼ liter minimælk
  • ¼ liter piskefløde                             

  •  
  • 150 g letknuste makroner

  •  
    Pynt
  • smuttede mandler i skiver og knuste makroner

  •  
     
    Rabarberkompot: Vand, sukker og rabarberne kommes i en gryde og bringes i kog. Forsæt ved svag varme til rabarberne er møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.

    Creme: Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

    Triflien: Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.



     
     

    Ingen kommentarer:

    Send en kommentar