tirsdag den 28. august 2012

TRÆSTAMMER... næsten som bagerens.


Utrolig så nemt at det egentlig var, men gør nu ik noget, så laver jeg dem måske igen en anden gang :)
Kræver dog en køkkenmaskine for at få kørt massen godt sammen.





















OPSKRIFT: 
400 g chokoladekage
125 g marcipan
175 g smeltet chokolade
2 spsk hindbærmarmelade
(2 tsk romessens)

pynt: 
200 g marcipan
flormelis
smeltet chokolade

Jeg fik Sarah til at bage en chokoladekage, da hun kom tidlig hjem fra skole, hun brugte denne opskrift:
Chokoladekage:
3 æg, 300 g sukker, 250 g mel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk vanille, 3 spsk kakao, 2 dl mælk,50 g margarine 
-æg og sukker piskes
-mel, kakao, bagepulver og vanille blandes
-mælk og margarine varmes op
-mel og mælk hældes i lidt af gangen
-hældes i form beklædt med bagepapir ca 20 * 30 cm
-bages 20 min ved 200 grader

Da kagen var helt afkølet, målte jeg 400 g kage af, og smuldrede i skålen til køkkenmaskinen.
Herefter rev jeg marcipanen fint henover skålen og puttede hindbærmarmelade og romessens i.
Jeg kørte det på køkkenmaskinen og mens den kørte på lav hastighed hældte jeg den smeltede chokolade i. 
Jeg trillede massen til 3 pølser og lagde dem i køleskab i ca 1 time. 

Herefter æltede jeg 200 g marcipan med flormelis til at var som "modellervoks". Marcipanen delte jeg i 3 stykker og rullede ud, så det passede med pølsens længde og omkreds.
Marcipanen pakkede jeg om rullerne og skar hver pølse i 6 stykker, som hver især fik dyppet begge ender i smeltet chokolade. 

Uhm... serverede dem i kaffepausen på arbejde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar