torsdag den 2. februar 2012

FASTELAVNSBOLLER... den fedtfattige model

Så fik jeg bagt årets første omgang fastelavnsboller og må da nok snart igang igen, for de er godt nok hurtig væk herhjemme...
Men det må jo være tegn på at de smager godt og de er heldigvis nemme at lave.


16 stk.

50 g gær
½ dl vand
2 dl skummetmælk
1 æg
2 spsk solsikkeolie
½ tsk kardemomme
1 tsk salt
2 tsk sukker
500 g hvedemel

creme:
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl skummetmælk
1 stang vanille



1. Lun vand og mælk i en lille gryde
2. Hæld det over i en skål og gæren i
3. Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt godt
4. Lad dejen hæve i 30 min

Imens røres cremen sammen

1. Alle ingredienser piskes sammen i en gryde
2. Varm cremen op til kogepunkt under omrøring
3. Kog ca. 1 min og afkøl.

1. Ælt dejen godt igennem og rul den ud.
2. Del i 16 stykker
3. Læg 1 tsk creme på midten af hvert stykke
4. Luk hjørnerne godt sammen og vend bollen om
5. Hæv 30 min
6. Pensles med æg
7. Bages ved 200 grader i 12-15 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar